01 02 03 Dear All, I've got some news: Having their say. Οι νέοι "μιλάνε" μέσα από τους φωτογραφικούς φακούς τους. 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Having their say. Οι νέοι "μιλάνε" μέσα από τους φωτογραφικούς φακούς τους.

34
Ντίαρ ολ,

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τη σχέση μου με τη φωτογραφία. Για όσους άνοιξαν τώρα τους δέκτες τους, βγαίνω πολύ καλά στις φωτογραφίες (λύπη/χαρά, ένα σχέδιο, μία πόζα),
αλλά βγάζω - επιεικώς - άθλιες.
Ευτυχώς, υπάρχουν άλλοι άνθρωποι, όχι απαραίτητα μόνο επαγγελματίες, που βγάζουν καλύτερες, δηλαδή εμπνευσμένες, κεντραρισμένες, ευφάνταστες, αντίστοιχες με το λεγόμενο
"μια φωτογραφία ίσον χίλιες λέξεις".

Στις 28 Μαρτίου πήγα στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων στο Πάρκο Ελευθερίας, μέσα στα δέντρα και τα γρασίδια, για τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «HAVING THEIR SAY».
Η έκθεση διοργανώνεται από τη Νορβηγική Πρεσβεία της Αθήνας, σε συνεργασία με τον
Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων. 

Νέοι Ευρωπαίοι καταγράφουν με φωτογραφίες την καθημερινή ζωή τους, στην τρέχουσα χρονική συγκυρία, κατά την οποία η Ευρώπη διέρχεται ίσως τη μεγαλύτερη κρίση της μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. 


Στον χώρο της έκθεσης παρουσιάζονται έργα διακεκριμένων φωτογράφων από την
Τσεχία, τη Λετονία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και την Ελλάδα, αλλά και έργα νέων Ελλήνων, ηλικιών από 15 ως 25 ετών (δυστυχώς έχω περάσει στο κουτάκι "30-35"), που αποτυπώνουν την καθημερινότητά τους κι αναδεικνύουν με τη δική τους ματιά τα σύγχρονα προβλήματα, αλλά και τις ευκαιρίες που μπορεί να δημιουργήσει η κρίση. 

Στο κλείσιμο της έκθεσης στις 13 Απριλίου 2014, θα απονεμηθούν σε δυο νέους υποτροφίες στους τομείς της φωτογραφίας και των εικαστικών τεχνών.

Να μια υποτροφία που ποτέ δε θα κατάφερνα να "χτυπήσω" (όχι ότι έχω καταφέρει να πάρω άλλες, αλλά λέμε). 


Ένα δείγμα της δουλειάς που εκτίθεται στην έκθεση σας παραθέτω πιο κάτω, αλλά από κοντά είναι άλλο πράμα. Ε, μη φάω και τη δουλειά των ανθρώπων. Αυτοί τις φωτογραφίες, εγώ τις χίλιες λέξεις. 

Aυτάκι μυτερό, Halloween στην Τσεχία, αν δεν απατώμαι.

 Χώρος για παρκούρ ή αλλιώς, εκεί που η προτροπή της μάνας "ζακέτα να πάρεις" καθίσταται άνευ νοήματος ("επιγονατίδες να πάρεις").

 Swing σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο.

 Αναπαράσταση "πεσίματος" από δυνάμεις καταστολής στην οδό Ερμού. Αντί για γκλομπ, αγγούρια.
Τουλάχιστον δίκαιο.

 Προλαβαίνετε μέχρι την επόμενη Κυριακή ...

 ... να δείτε από κοντά τη φωτογραφία με το αγόρι που εργάζεται σε mall της κεντρικής Ευρώπης και ντύθηκε καρδιά την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Επιμελήτρια της έκθεσης είναι η πολυτάλαντη αρχιτέκτων μηχανικός Μαρία Σφυράκη.
Συγχαρητήρια!

Facebook page: Having Their Say 
35 36 37 38